torsdag 9 september 2010

Därför dumpade Dennis Becks

I somras uppdagades plötsligt en mindre skandal i kompiskretsen. Från ingenstans hade Dennis gått och unfriendat Becks på Facebook. Jag och Josefin diskuterade detta i timmar när jag besökte henne i samband med Cohen-konserten för en månad sedan, men vi kunde inte förstå det. Varför detta plötsliga uppbrott?

Men nu har allting fått sin förklaring.

För fyra år sedan läste bland annat jag, Dennis, Josefin och Becks tredje terminen av engelska under lärarprogrammets läckande paraply. Eftersom att vi då tillbringade orimligt mycket tid tillsammans kunde jag och Dennis snabbt konstatera att Becks bara hade tre kompisar - jag, han och Josefin. Dennis hävdade dessutom hårdnackat att han bara var kompis med Becks för att hennes mamma betalade honom en icke angiven summa pengar i månaden.

Att Becks de facto hade fler kompisar än oss har vi luskat ut i efterhand, men då var vi säkra på att vi hade rätt. Jag hade ingen anledning att tvivla på Dennis vittnesmål heller, för han hade alltid lite extrapengar någonstans. Var skulle han ha fått dem ifrån om inte från Becks mamma?

Men vad var det då som hände som fick Dennis att sluta vara kompis med Becks? Jo, den simpla sanningen gick upp för henne ikväll. Efter en bättre sittning på Orvars, inklusive Robboburgaren och tre 19-kroners, vandrade vi hemåt genom de mest klassiska Uppsalastadsdelarna. Vi hade just passerat Ofvandahls - passande nog, för där har det fötts många snilleblixtar genom åren - då Becks kom på svaret. Mamma Becks hade givetvis slutat betala Dennis.

Resonemanget måste ha gått som så att då Becks numera har en heltidstjänst på mycket fashionabla Katedralskolan borde hon givetvis betala Dennis själv. Att modern inte har meddelat detta till sin dotter beror nog bara på en miss i kommunikationen.

Den enda fråga som återstår är - hur mycket måste Becks betala i månaden för att Dennis ska reunfrienda henne?

1 kommentar:

Kerstin sa...

Bara för att man skriver att man kommer uppdatera sämre i headern betyder det inte att det är okej. Skärp sig! Har han ingen förståelse för de mammalediga i läsekretsen?