lördag 4 september 2010

Hallå där...

...King Kolo, 26, som äntligen fick vara med och vinna en fotbollsmatch igen, när Södra Upsala besegrade Knutby med 1-0 på Valsätra IP på lördagseftermiddagen.


Hur känns det?
- Naej, det är klart det känns bra. Jag hade nästan glömt hur skönt det är att vinna. Men nu gäller det att ta en match i taget under resten av säsongen, så kanske vi kan hänga kvar.

Ja, Södras situation i tabellen är minst sagt prekär. Tror du att ni kan lämna jumboplatsen nu?
- Naej, det är klart att vi har chansen. Vi har mött topplagen, så nu återstår ett gäng krigarmatcher. Och bollen är ju rund, så visst kan vi hänga kvar.

Rapporter från de som var på plats talar om en riktig kämpaseger, och - jag citerar - "det var som att se Bolton från 2003, nedkokat till ett koncentrat så starkt att Arsene Wenger skulle få hjärtsnörp bara av att lukta på det". Vad är din kommentar till det?
- Naej, alla får ju tycka vad de vill. Vi tänker inte be om ursäkt för den här segern. I det här skedet av säsongen är det bara tre poäng som gäller, och vill man se något vackert får man gå på konstmuseum istället.

Varför blev ditt mål i andra halvlek bortdömt?
- Naej, det är jävligt oklart. Domaren sa att jag var offside, men hur fan kan man vara offside på en hörna?

Jag vet inte. Kan man det?
-Nej! Men även ett bortdömt mål är ett mål, som Pippo Inzaghi brukar säga.

Tre poäng är i hamn. Hur ska du fira det här?
- Naej, nu gäller det att njuta av den här segern i dag, men sedan börjar vi ladda för nästa match i morgon. Vi har ingenting att fira så länge vi ligger på nedflyttningsplats.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?
- Naej, tre poäng är ju en klassiker. Men nu har vi ju fått tre pinnar hära, så jag får nog önska mig något annat. Öl kanske? Ja, öl är gott. Jag önskar mig öl.

1 kommentar:

Kerstin sa...

Älskar den här typen av inlägg, ska nog härma dig snart.