söndag 17 februari 2008

Hannes - kappvändaren

Jag har upptäckt en mycket pikant sak. Det är nära nog sensationellt. Så, here goes, exklusivt på King Kolo.

Bakgrunden är denna: Min bror Hannes har oräkneliga gånger sågat popkillen Salem al Fakir på sin blogg (VM i länkning till den på King Kolo). Hannes avsky mot al Fakir vet inga gränser och det är nästan rent hat som lyser igenom i invektiven som obarmhärtigt slungas mot den prisbelönte artisten.

Av detta gör man naturligtvis tolkningen att Hannes har haft problem med Salem sedan den första gången han hörde musiken. Men så är inte fallet.

För ett knappt år sedan gav Hannes bort en mycket sympatisk present till våran pappa på hans födelsedag. Det var en bland-CD med Hannes favoritartister och med skivan följde ett 13 sidor långt kompendie med motiveringar till valen samt korta kåserier om låtarna. Om de tjugo utvalda spåren på skivan har jag inget att säga, men det som fångade mitt intresse då jag av någon outgrundlig anledning läste igenom häftet igen var ett parti på den sista sidan.

Jag citerar:
"De som inte kom med på skivan:
Mika - Sockersöt pop
Opeth - Melodisk folkmetal
Salem Al Fakir - Svensk soul
Quit your dayjob - Synthbaserad partyrock
Eek a mouse - Reggae
Kalle Baah - Svensk reggae
Muse - Alternativ Rock
Volbeat - Metal ‘n’ roll
Kaizers Orchestra - Norsk tangorock eller nåt
Johnossi - Tvåmannarock
Mando Diao - Slyngelrock
The Kristet Utseende - Träskpunk
The Killers - Stadiumpop
+ många andra
+ en miljard metalband"

Att Salem al Fakir ens fanns med i diskussionen tyder ju på att Hannes någon gång har gillat hans musik. Det gör de ständigt återkommande utfallen mot al Fakir något tandlösa. När vände Hannes egentligen kappan kappen efter vinden? När slutade han gilla Salem al Fakir? När började han hata?

Det här väcker många frågor, men framförallt: Hur ska vi kunna ta någon av Hannes åsikter på allvar? Vad har han mer ändrat åsikt om? Kan vi överhuvudtaget lita på hannesasplund.blogspot.com?

1 kommentar:

Anonym sa...

Källkritik är viktigt nu för tiden...