tisdag 22 juli 2008

Socialism är underskattat

Då förra veckan bestod av all work and no play är mitt mål den här veckan att få in ett mått av sociala aktiviteter i livet. Det är i och för sig lättare att ha ett liv (nåja) även utanför Arlanda när man har morgonvecka då det faktiskt är möjligt att komma hem och slagga någon timme för att sedan gå ut och leka.

Igår, efter en livsnödvändig tupplur efter passet, drog jag ut till Jajje och hängde där ett tag och kollade på när han och John lanade Football Manager. Det må låta tråkigt, men som det barn jag är blev jag distraherad och road av tv:n där reprisen av Arsenal-Reading från i våras gick.

Sedan blev det pizza och Monopol - spelet alltså - hemma hos John. Jag kom tvåa, hårfint besegrad av Johns sambo. Jajje var sämst, och hamnade i finkan fem gånger redan innan han hade passerat gå första gången. Roligast var dock när John hamnade i pengatrubbel och jag erbjöd mig att köpa loss Norrmalmstorg som normalt sett kostar 8000. Han erbjöd den till mig för 9000, när han menade 19000, och jag högg givetvis direkt. John hävdade ångerrätt, men säg en person som har vunnit någonting på att vara snäll i dagens samhälle. Köpt var köpt.

Jag cyklade dock hem i vredesmod, efter att ha vält bordet över ända och sparkat ett hål i en icke bärande gipsvägg, eftersom att jag inte vann skiten. Det är märkligt att man kan bli bitter över att inte vinna ett meningslöst spel. Fast om jag kände mig sur, undrar då hur Jajje kände sig.

Det var i alla fall trevligt med lite social träning igen i och med alla bostavskombinationer jag har börjat utveckla på senare tid. Min PA säger att det är bra för mig att träffa folk. I trust that.

Jag tror jag ska upprepa socialismkonceptet ikväll. Det ryktas om kombinationen Dennis, balkong och öl.

Inga kommentarer: