torsdag 2 oktober 2008

Tentaplugg är fett keff

Först det postiva. Jag måste säga att den här kursen vi läser nu, med det fruktansvärt intetsägande namnet "Barns och ungas förutsättningar i förskola och skola" på det stora hela har tagit upp en hel del relevant fakta. Särskilt om barn med invandrarbakgrund, och jag har fått en många nya (men inte nödvändigtvis djupa) insikter.

Nej. Jag var inte ironisk ovan. Det var första gången i mitt liv.

Sen klaget. Vad vore livet utan klagomål? Fråga bara medlemmarna i Arsenal Sweden så får ni se, många av dessa skulle dö av skörbjugg om de inte fick klaga regelbundet. Som ni vet frigörs en hel massa C-vitaminer i kroppen vid klag. Tänk på det nu när förkylningstiderna kommer. Klaga bör man annars dör man, i förkylning.

  • För det första: Hur kan man lägga en tenta på en måndag? Är det meningen att man inte ska få vara ledig på helgen, efter att ha gått i skolan varje dag (utom en) under den föregående veckan?
  • För det andra: Om man nu ska ha tenta på en måndag, varför får man inte ett par dagar utan lektioner under veckoslutet för att hinna göra en seriös pluggattack?
  • För det tredje: Vad fan är det med den enorma kaffekön på ILU:s restaurang Nyfiket?
  • För det fjärde: Jag är sjukt dålig på att planera mina studier. Vems fel? ILU:s.
  • För det femte: Om jag nu har så dåligt med tid efter min usla planering, varför sitter jag då och skriver ett inlägg på denna livsbejakande blogg? Jävla ILU.

Nog med klag. Nu ska borra ner huvudet i en 100 sidor lång PDF-fil som en snubbe som heter Glömt Namn har skrivit. Tror den ska finnas på skolverkets hemsida eller på någon annan sida på Internet.

Google är min vän.

Till sist: "Klaga bör man annars dör man, i förkylning." Jag vill gärna be om förlåtelse för den. Det är ju bara rent nonsens. Var god bortse från hela det stycket. Förutom det om att Arsenal Swedens medlemmar klagar mycket. Det behöver ni inte bortse från. Fast det är en fri (väst)värld, så ni väljer själv vad ni vill bortse från. Vill ni bortse från hela inlägget är det fritt fram. Dumt att läsa det i så fall, dock.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket oaxligt inlägg... känns inte som om du skrivit det själv. Har någon snott din inloggning?

The Artist Formerly Known as King Kolo sa...

Är inte mig själv när jag tentapluggar...

Anonym sa...

Tentaplugga - är ett verb godkänt av SAOL?