tisdag 1 april 2008

Recension: Heathrow, Terminal 5

När: 1/4 2008
Var: Eh...Heathrow, Terminal 5, London, UK, Europa, världen...
Bäst: All rymd
Sämst: För få gångrullband
Betyg:


Sedan Terminal 5 på Hethrow, världens största flygplats i hela Storbritannien, öppnades för passagerare förra veckan har kaoset var totalt. Flyg har ställts in till höger och vänster, och uppemot 15000 väskor har blivit kvar vid avgående flighter. Det har med andra ord inte varit någon drömstart för nybygget.

Men något kaos lade inte vi märke till när vi landade tidigare idag. Det enda var att de inte lyckades manövrera den där avgångstuben till en början, men efter tio minuters sammanbiten väntan löste sig problemet finfint. Det var också problem med en hiss vid bagageutlämningen. I övrigt rullade allt på i lungt och sansat tempo.

Den nya terminalen är en enorm byggnad och man har inte slösat på utrymmet. Det är högt till tak överallt och det skapar en härlig rymd. Passkontrollen och bagageutlämningen var väl tilltagna och fungerade exemplariskt.

Det sämsta var dock de extrema sträckorna man var tvungen att gå från gaten och vidare genom flygplatskomplexet. Det tog oss säkert 20 minuter att komma fram till bagagebandet - dyrbar tid som man hellre hade tillbringat på en pub. Mer rullband åt folket.

Men som helhet är det väl investerade miljarder. Jag hade inte gjort det bättre själv om jag hade byggt en terminal på en flygplats.

Inga kommentarer: