tisdag 16 december 2008

Folkbildaren går på bio

Plötsligt har jag insett varför svensk film så ofta dissas rakt av. Det är för att folk producerar och ser filmer som Se upp för dårarna. Eleverna fick se den idag, och jag är ju inte den som säger nej till att gå på Folkets Bio så jag hakade på.

Nu var det väl ingen Tre Solar direkt, men ibland var dialogen och skådespelet så stolpigt att det kröp i mig. Du vet att en svensk film där repliken "You go girl!" används, utan att ena handen är lyft, redan i inledningen inte kommer att vara den där hjärnstartaren som i alla fall jag i regel är ute efter när jag ser på film.

Detta sorteras under avdelningen för aktuella filmrecensioner.

Idag var det också sista dagen på VFU:n för min del den här terminen, och det känns skönt att slippa de vedervärdiga mornarna. Samtidigt kör jag morgonpass på ARN på torsdag och fredag, så det blir ju inte direkt sovmorgon trots detta. Uppstigning klockan 04.15. Hurra.

En sak jag har lärt mig under den här praktikperioden är att det inte är särskilt lättjobbat under slutet av terminen. Dels rycks undervisningen sönder av diverse aktiviteter som bio, innebandyturneringar och luciatåg, och dels är eleverna extra rabiata när de vet att jullovet lurar runt knuten. Lagom svårt att få redan omotiverade elever att göra något vettigt under de omständigheterna.

Brorsan meddelar nere ifrån Skåne att dagens stora händelse, jordskalvet, var en riktig alibihappening. "Löjligt med bara 4-5 på r-skalan" skrev han i ett SMS i morse, så det var med andra ord en Ryanair-jordbävning. Alltså en jordbävning rent teoretiskt, men helt utan klass och alla de finesser som man vill ha. Typiskt Skåne att börja hajpa en sådan sak. Tacka vet jag de asiatiska jordbävningarna - där snackar vi Emirates-klass.

En jordbävning orsakas för övrigt av att kontinentalplattorna kolliderar och så. Som den folkbildare jag är vill jag alltid sprida kunskapens ljus i detta allt mer kompakta intellektuella vintermörker.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är sjukt besviken att jag missade århundradets jordbävning. 20 över 6 var jag i hissen på väg ner och märkte inte ett jävla skit. Jag vill också jordbävas!

Anonym sa...

Oh, och ang. Dårarna. En av de sämsta jag sett. När tjejen ska lämna en handduk till killen när han duschat - så går det ju bara inte till! Stå och stirra på sin nakna kompis kille helt ogenerat. Normalt!

The Artist Formerly Known as King Kolo sa...

Den enda karaktären som var trovärdig var Den Ekborg. Och spelade han över något enormt. En jävligt svag Kolo i betyg.

Anonym sa...

Vi har jordbævning i Oslo också.
klockan 06.00 brukar byggnadarbetare borra i asfalten utanfør vår lægenhet.
Tur att det inte ær någon isolering.