måndag 13 april 2009

Trerätters i Rappestad

Efter att ha segat oss igenom eftermiddagen igår kom Saras pappa Rolf och hämtade oss och Sara D för skjuts ut till Rappestad, eller Rape Town som jag brukar säga. Där väntade mamma Helena, mormor Maggan och en man med ett oerhört imponerande bukomfång som lysstrade till namnet Hasse.

Vi fick sparris till förrätt, någon form av fint panerat kött med ungstekt potatis till varmrätt och pannacotta till efterrätt, och det var väldigt gott. Till detta bjöds det på vin i olika kulörter vilket också var som balsam för munnen efter att ha misshandlat den med Pripps Blå hela lördagskvällen.

När kaffet serverades förflyttades vi oss till soffan och satt och surrade i några timmar, och jag fick se bebisbilder på Sara samt ett klipp från Corren där hon intervjuades angående sin fascination för stadsslogans. Bland favoriterna fanns "Trosa - Världens ände" och den klassiska "Enköping - Sveriges närmaste stad". Däremot fann hon "Malexander - Sommars riviera" något pretentiös - vilket man givetvis håller med om. Här hade man kunnat skriva en alternativ slogan som hänsyftar på polismorden, men det vore fortfarande ganska osmakligt så här tio år senare. Jag ger Hannes i uppdrag att komma på någon, för han saknar spärrar i lika stor utsträckning som tunnelbanan i Oslo.

Min favoritslogan har sedan länge varit "Botkyrka - långt ifrån lagom". Uppsalas "Välkommen hit, välkommen hem" borde däremot ha gått några vändor till hos konsulter och kommitéer innan den klubbades igenom.

Det var en trevlig kväll i trevligt sällskap, och det var intressant att se Rappestad där Sara växte upp. Det är ju som hemma fast annorlunda.

Vi ville runda av kvällen med en film när vi kom tillbaka till Kannan, men var för vintrötta för att orka se något tyngre. Det fick bli Torsk på Tallin för tusende gången istället. Tillsammans med The Big Lebowski, VM-krönikan 1994 och den tecknade versionen av Gullivers Resor är det garanterat filmen jag har sett flest gånger. Men det gör den knappast sämre.

Idag ska jag fokusera på NÖF*-tid tillsammans med Sara eftersom att jag, tråkigt nog, åker hem i morgon.

*För er som inte har sett Torsk på Tallin: Detta står för Närhet/Ömhet/Fritid och det är då relationen så att säga får sin näring, sedan inkomsten har förvärvats och sömnen sovits.

Inga kommentarer: