tisdag 3 mars 2009

Färg of the day

Igår var det blyerts som gällde. Idag är det brunt och vitt som har dominerat färgseendet, så nog går det i rätt riktning. Fick dessutom se skymten av en blå himmel samt någon form av gul boll som värmde i ansiktet - är det något nytt dom har kommit på? - ute i Våla, så tisdagen hade kunnat vara värre.

Så här borde för övrigt alla tisdagar vara. Pang, ut till skolan. Pang, klara av en lektion på en höft. Pang, dra hem. Allt före klockan elva på förmiddagen. That's a wrap.

Fast jag har saker att göra ändå. Jag är i tvättartagen och har en PM att börja fila på. Det värsta är dock att deadlinen till PM:an inte är förrän fredagen den trettonde, och om jag känner mig själv rätt jobbar jag ganska dålig utan piskan som kittlar min feta nacke. Men en bra insats i dag kan ju bli undantaget som bekräftar regeln.

Jag har äntligen förstått det där uttrycket "undantaget som bekräftar..." nu. Har tidigare ägnat mycket tid åt förstå hur fan man ska använda det, men hela tiden fastnat på det där med undantaget. Mitt resonemang gick ut på att om det nu finns ett undantag är det ju ingen regel. En mycket skicklig pedagog har emellertid förklarat för mig att det behövs ett undantag vid ett fenomen för att man ska kunna åskådliggöra och formulera regeln. Aha-upplevelser är eftersträvansvärda som jag brukar säga.

Ett par BLT-mackor skulle sitta som Narsil i Sauron nu. Jävlar så gott. Kanske ska unna mig en powernap också. Det är ju ändå match i kväll, så jag måste orka vara vaken.

Inga kommentarer: